Loopbaan coaching: tips voor een aansprekend uiterlijk

Actrice Julia Roberts zet momenteel haar carrière op het spel door geen facelift te willen. Ze vindt het een te groot risico in haar vak maar laat hiermee misschien ook rollen lopen. Nu is het gros van de mensheid natuurlijk geen model, maar dat je uiterlijk je carrière beïnvloedt, staat onomstotelijk vast.

Wat kun je in ieder geval wel zelf doen?
Een facelift is een wel heel vergaande maatregel om je carrière te boosten. Of je nu gaat solliciteren of gewoon naar je werk gaat, een goed verzorgd uiterlijk laat zien dat je het gesprek of je baan de moeite waard vindt en je toont ook iets over jezelf in de manier waarop je voor de dag komt. Wat zijn ook alweer de belangrijkste tips in uiterlijke verzorging?

  • Probeer te achterhalen wat de dresscode is bij het bedrijf van je keuze. Als je er niet achter komt in een gesprek, kijk dan einde dag eens hoe mensen gekleed zijn als ze naar huis gaan. Overall geldt: beter overdressed dan underdressed maar zorg wel dat je je op je gemak voelt in de gekozen kleding.
  • Schoenen zijn belangrijker dan je denkt: een mooi pakje maar afgetrapte hakken zijn als een vlag op een modderschuit. Aan de schoen herken je de drager…
  • Bij nieuwe kleding of schoenen haal je alle kaartjes of stickers weg. Niets is erger dan met je benen over elkaar die voetzool tonen met de prijs erop…
  • Besteed ook aandacht aan je schrijfgerij, tas en accessoires.
  • Draag deodorant en gebruik liever geen kauwgom voor een frisse mond (er zijn andere alternatieven die geen malende kaken vereisen).
  • Check je gebit op etensresten en gebruik niet teveel parfum, aftershave of overdadige make-up.
  • En tot slot, voor vrouwen geldt: leg de nadruk op je professionaliteit en niet op je vrouwelijkheid.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.