Teamcoaching

Begeleiding van teams

Vergroot de effectiviteit van jouw team!

  • Wil jij ook resultaat boeken met jouw team?
  • Waarbij je gebruik maakt van je eigen kracht en die van collega’s?
  • En wil je weten wat de toegevoegde waarde van jouw team is voor jullie klanten en stakeholders?

Zinspiratie Teamcoaching heeft tot doel jou en je team te begeleiden tot een effectief team, dat gebruik maakt van ieders talenten, met autonome teamleden en een groot zelfsturend vermogen. En die resultaat weten te behalen. Onderstaande aspecten kunnen een rol spelen in verminderde teameffectiviteit.

1: vertrouwen creëren of versterken

Dit kan nuttig zijn bij een nieuw team of als een bestaand team effectiever wil worden en gebaat is bij meer veiligheid en vertrouwen onderling. Van kennismakingsoefeningen tot inzicht in de ‘bloedgroep’ en talenten per
teamlid. Elkaar (opnieuw) leren waarderen bij overeenkomsten en verschillen is het doel.

Voor het in kaart brengen van inividuele en teamkwaliteiten, competenties en teamrollen, werkt Zinspiratie met een eigen ontwikkelde online scan. Lees hier meer over de Zinspiratie Team Quickscan.

2: conflicten oplossen

Kleine of grote conflicten, een verschil in mening of visie kunnen alle een rol spelen waardoor de teameffectiviteit afneemt. De begeleiding richt zich op het in kaart brengen van het conflict en de onderliggende beweegredenen of waarden die conflicteren. Ook begeleiding naar een gedragen besluit is hier onderdeel van.

3: betrokkenheid en verantwoordelijkheid bewerkstelligen

Zowel bij een nieuw samengesteld team als een team dat al wat langer samenwerkt, kunnen betrokkenheid en verantwoordelijkheid belangrijke thema’s zijn. Er heerst misschien onduidelijkheid, er is geen veiligheid om elkaar op bepaald gedrag aan te spreken, of de teamresultaten blijven achter. De begeleiding richt zich op het vergroten van de autonomie van individuen en het zelfsturend vermogen van het team.

4: resultaat behalen of verhogen


De mate van synergie in een team is heel bepalend voor het resultaat. Echter, als alle hierboven genoemde zaken zijn aangepakt en het teamresultaat (performance) blijft achter, kan het ook aan iets anders liggen. De begeleiding richt zich in dat geval op inzicht en overzicht in bestaande samenwerkingen, processen en producten. En op het doelgericht toewerken naar actie op individueel en teamniveau. Vragen die een rol kunnen spelen: waar ligt de toegevoegde waarde van het team naar stakeholders of betrokkenen? Hoe positioneer je je als team, of met je service of product? Hoe introduceer je een nieuwe werkwijze, service of product? En hoe zorg je ervoor dat je nu en in de toekomst van toegevoegde waarde blijft voor je stakeholders?

Over Zinspiratie Teamcoaching

Esther Konz Zinspiratie Teamcoaching is onderdeel van de coachingspraktijk van Esther Konz. Esther: “Het mooie van teamcoaching is dat ik zowel bedrijven als personen faciliteer in hun groei en ontwikkeling. Een effectief team levert uiteindelijk een succesvollere bijdrage aan de bedrijfsdoelstellingen. Als freelance marketing specialist heb ik de afgelopen jaren in vele verschillende teams samengewerkt met anderen. Ik weet hoe het is als er conflicten optreden, hoe persoonlijke eigenschappen een belangrijke rol spelen in de samenwerking. Inzicht in jezelf en elkaar geeft uiteindelijk meer begrip.”

Na een carrière als interim marketingcommunicatieadviseur bij grote bedrijven in de (financieel) zakelijke dienstverlening, maakte Esther in 2012 een carrièreswitch naar coaching. Haar toegevoegde waarde zit in het begeleiden op menselijke aspecten, met ervaring in en focus op het zakelijke eindresultaat. Esther is getraind in het werken volgens de Agile en Lean mindset. Met haar marketingachtergrond is de focus op een soepele customer journey en wendbaarheid van grote toegevoegde waarde in het coachen van innovatieve teams.

 

Bekend van

Weten wat de Zinspiratie Teamcoaching voor jouw organisatie of team kan betekenen?

Vul je gegevens hieronder in voor een gratis persoonlijk gesprek!