Dertigersdip – zit jij er middenin?

De dertigersdip (of quarterlifecrisis, dertigersdilemma, dertigerscrisis) is een vorm van een identiteitscrisis. Jonge, meestal hoogopgeleide mensen van eind twintig en in de dertig, worden geconfronteerd met het ‘is dit alles?’ gevoel met betrekking tot het werkzame en persoonlijke leven. Vragen als: “Is dit de juiste baan, de juiste partner en wil ik kinderen” worden vaak gesteld in de dertigersdip. De dertigersdip onstaat doordat je rond je dertigste een soort emotionele groeispurt door maakt, een intense zoektocht naar de betekenis van het leven en naar de vraag waar het jouwe heen gaat. Sommige deskundigen noemen het een transitionele fase. Je kan het ook de (bijna) dertigdip noemen.

Als je de volgende stellingen beantwoord, kom je er achter of je wellicht last hebt van een dertigersdip. Beantwoord de volgende stellingen met ‘1’ voor minst waar en ‘5’ voor meest waar. Klik op de bijbehorende selectie die het meest overeenkomt met hoe waar de stelling is voor jou op dit moment. Als alle vragen beantwoord zijn, verschijnt het resultaat automatisch onderaan de vragen.

Heb je last van gevoelens van onrust: jezelf constant vergelijken met anderen om te controleren of je nog op schema ligt, het gevoel hebben dat je ‘achter’ loopt in vergelijking tot de rest, bang om kansen te missen?

 

Neem regie over jouw loopbaan!

Heb je het vermoeden dat je in een dip zit omdat jouw potentie nog niet tot bloei is gekomen? Wil je erachter komen wat je nu echt wilt? Wil je het roer omgooien en van loopbaan veranderen? Of wil je weten wat je professioneel in huis hebt en waar jouw toegevoegde waarde voor anderen ligt? Dan is de online Zinspiratie Talentwijzer echt iets voor jou! Met deze Talentwijzer neem je regie over jouw loopbaan, maar dan zonder dure coachingsgesprekken of wachtlijsten. Je kunt direct starten met interessante tests en oefeningen die inzicht en overzicht geven in wie jij bent, wat je in huis hebt en waar jouw toegevoegde waarde ligt!

Meer over de Zinspiratie Talentwijzer >