Doelen SMARTER formuleren

Doelen formuleer je SMARTER! Je hebt wellicht al een idee wat je wilt gaan doen. Of welke droom je wilt verwezenlijken. Maar hoe ga je dat nu precies realiseren? Dit doe je door doelen te formuleren. Hierdoor kan je de verandering in gang gaan zetten waarbij het van belang is dat je de doelen opschrijft zodat je regelmatig kan terugkijken wat je doelen precies zijn. Zorg ervoor dat je het formuleren van doelen SMARTER doet. SMARTER staat voor: Specifiek, Meetbaar, Aantrekkelijk, Relevant, Tijdgebonden, Echt en Resultaat.

  • Specifiek. Zorg ervoor dat je je doelen specifiek formuleert, maak er geen wensen van. Als je wilt afvallen, zijn je doelen: gezonder en regelmatiger eten, meer bewegen. Als je een betere baan wilt hebben, kan je je doelen concreet maken door bijvoorbeeld je CV op vacature sites te plaatsen en de mensen die je kent te laten weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan.
  • Meetbaar. Voor je motivatie is het van belang om je doelen ook meetbaar te maken.
  • Aantrekkelijk. Als je doelen niet aantrekkelijk zijn, zal je er waarschijnlijk ook niet aan beginnen. Zorg dat je je doelen zo formuleert dat je er zelf enthousiast van raakt om ze te gaan halen!
  • Relevant. Past het doel bij je, voelt het goed voor je?
  • Tijdgebonden. Veel mensen presteren wanneer ze weten dat er een deadline is. Een deadline stellen werkt bijzonder motiverend!
  • Echt. Zorg ervoor dat je jezelf realistische doelen met een realistische deadline geeft. Wees niet overambitieus maar leg de lat ook niet te laag voor jezelf.
  • Resultaat. Beloon jezelf als je je doel hebt gehaalt – vier het resultaat met iets waar je jezelf echt een plezier mee doet. Een lekker etentje, een goede film of lekker een middagje luieren?

Enthousiast geworden? Neem dan contact op en maak een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Maak direct kennis

Enthousiast geworden?