Loopbaan coaching: georganiseerde partner goed voor carrière?

Je partner is belangrijker in je carrière dan je misschien denkt. Niet alleen door de connecties of de status die hij of zij met zich meebrengt. Meer nog dan dat is diens persoonlijkheid van belang. Recent Amerikaans onderzoek wijst uit dat bepaalde persoonlijkheidskenmerken van je partner jouw werk succesvol kunnen beïvloeden.

De Amerikaanse psychologen Solomon en Jackson onderzochten tussen 2005-2009 bijna 5000 heteroseksuele stellen. Zij kwamen erachter dat respondenten die een nauwgezette partner hadden, tevredener waren met hun werk. Ook hadden deze personen meer kans op een promotie en salarisverhoging.  Doordat opgeruimde en georganiseerde partners vaak een aantal zaken in huis regelen, hou jij tijd en aandacht over die je in je werk kunt stoppen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van de administratie, het regelen van het huishouden of het zorgen voor een opgeruimd huis.

En stel dat je die perfecte partner niet hebt, wat dan?
Natuurlijk kun je ook met een chaotische partner succesvol zijn in je werk. Of je hebt helemaal geen partner… Bovendien heeft het onderzoek zich – heel Amerikaans – gericht op heteroseksuele stellen, misschien zijn homoseksuele stellen nog wel succesvoller. Of mensen die helemaal geen partner hebben, dat is niet onderzocht. Maar in de kern gaat het erom dat je in je privésituatie een aantal randvoorwaarden hebt ingeregeld die je in staat stellen om rust en aandacht over te houden voor je werk. Dus ben je zelf niet zo netjes, dan kun je overwegen om:

  • Je huis door iemand anders te laten schoonmaken.
  • Een (digitaal) huishoudboekje te gebruiken (op Consumentenbond.nl vind je aanbieders).
  • Een boodschappen bezorgservice in te schakelen.
  • Een stomerij heeft misschien extra services in halen en brengen.
  • Of je schakelt een opruimcoach in die je helpt je huis op orde te brengen.

En vind je alles wat met huishouden te maken heeft echt vreselijk, kijk dan eens op Lifehacking.nl voor de snelste en kortste routes 🙂

Beluister hier het Interview op BNR Nieuwsradio

 

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.