Loopbaan coaching: denk mee over circulaire economie

Dat duurzaamheid hot is, weten we inmiddels allemaal. Toch blijkt de praktijk weerbarstiger en is het helemaal niet zo makkelijk om bijvoorbeeld op succesvolle wijze duurzaam te ondernemen. Bij ondernemen hoort ook geld verdienen en met alleen idealen red je het niet als ondernemer. Denk aan duurzame supermarktketen Marqt die na 6 jaar nog altijd moeite had te groeien (Sprout april 2014). Of Moyee Coffee die in januari nog aangaf dat leveranciers hun mond vol hebben van idealen maar puntje bij paaltje voor de laagste prijs gaan (FD januari 2014). Daarom krijgen vijf clubs van onderzoekers nu een extra 2 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zij gaan onderzoeken welke factoren duurzaam ondernemen succesvol maken.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers zijn De Groene Zaak en Het Groene Brein die samen met de NWO deze constructie hebben opgezet. Maar zij hebben een aantal onderzoeksinstellingen aangehaakt die op deelgebieden aan de slag gaan. Zo zullen de universiteiten van Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en Tilburg ook bijdragen leveren. Daarnaast is de praktijk natuurlijk heel belangrijk want met alleen wetenschappelijk onderzoek red je het niet. De onderzoeksopzet van dit programma is dan ook juist om bedrijven, wetenschappers, overheden en maatschappelijke organisatie aan elkaar te koppelen om samen te ontdekken wat wel en niet werkt. De betrokken bedrijven zullen daarnaast helpen bij het direct in de praktijk brengen van het geleerde.

Meld je snel aan en denk mee over circulaire economie
Als duurzaamheid je triggert en je als je jouw tijd en kennis ook graag inzet voor een beter Nederland, dan kun je op 20, 26 en 27 november meedoen aan een door de SER (Sociaal Economische Raad) opgezette 24 hour Business Game. Hierbij denk je samen met studenten en young professionals na over een circulaire economie (hoe je producten en grondstoffen kunt hergebruiken). Alle expertise en achtergrond is welkom. Aanmelden kan nog tot woensdag 29 oktober via www.unlockthefuture.nl

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.