10 tips voor succesvolle goede voornemens

Het eind van een jaar en het begin van een nieuw jaar doet veel mensen reflecteren op zichzelf. Hierdoor stromen de sportscholen weer vol en zakt de sigarettenverkoop in. Ik ben van mening dat je het hele jaar door aan jezelf kan werken en goede voornemens kan maken maar aangezien de meeste mensen rond oud en nieuw goede voornemens maken, hierbij een lijstje van Erno Mijland om je te helpen bij succesvolle goede voornemens:

  1. Wees trots op jezelf. Je hebt immers de eerste stap gezet naar een beter leven: zonder sigaret, met meer beweging, meer tijd voor jezelf, meer nee zeggen.
  2. Een belofte kun je ook als doel formuleren. Zorg dat je doel SMARTER geformuleerd is: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden, Echt, Resultaatgericht.
  3. Waarom wil je dit eigenlijk allemaal, wat is je motivatie? Wat zijn de voor- en nadelen van je goede voornemen?
  4. Visualiseer wat er veranderd is als je je goede voornemen een specifieke periode hebt volgehouden. Hoe ziet je leven er dan uit?
  5. Een goed voornemen volhouden is een combinatie van motivatie en zelfdiscipline. Hoe ben je hierin in het verleden al succesvol geweest?
  6. Schrijf je goede voornemen in je nieuwe agenda: noteer in trefwoorden bijvoorbeeld op een vaste dag. “Zondag: deze week drie keer een half uur gesport.”
  7. Breng de mensen om je heen op de hoogte. Vraag ze je te ondersteunen.
  8. In welke situaties zal het moeilijk zijn je voornemen vol te houden? Bereid je hierop voor door vooraf te bedenken wat je gaat doen.
  9. Schrijf ook stapsgewijze beloningen in je agenda: een kleine beloning voor de eerste succesjes, een grote voor het halen van het einddoel.
  10. Maak een mindmap, waarin je trefwoorden noteert uit bovenstaande voorbereidingen. Hang het resultaat op een plek, waar je het gemakkelijk kunt bekijken op moeilijke momenten.

attitude

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.