Dertigersdilemma

Wat is het dertigersdilemma

Stel je jezelf de laatste tijd ook vaker de vraag: is dit alles? Of heb je alles waar je altijd van droomde maar ben je niet gelukkig? Vind je het moeilijk te kiezen uit allerlei mogelijkheden? Of worstel je met vragen over je loopbaan, over je relatie(s) of over het leven? En komen daarbij gevoelens van angst, depressie of lusteloosheid kijken en ervaar je daar stress bij? Dan kan het zijn dat je je in een typisch dilemma bevindt: het dertigersdilemma.

Het dertigersdilemma is een verzamelnaam voor mensen rond de dertig die met een of meerdere van bovenstaande aspecten te maken hebben. Ze zijn vaak hoger opgeleid en hebben een goede baan. Ze hebben al een paar jaar werkervaring en hebben maatschappelijk al wat bereikt. De meesten hebben een relatie en zitten in de jonge kinderen of denken daar over na. Toch zitten ze niet lekker in hun vel en twijfelen ze over hun loopbaan, relatie en kinderen of raken ze gestrest bij het nemen van beslissingen.

Belangrijke thema’s bij dertigersdilemma

Waar het bij vorige generaties duidelijk was welk pad je zou bewandelen, is er tegenwoordig veel te kiezen. Niet alleen door de opleidingsmogelijkheden, maar zeker ook op het gebied van relaties en kinderen. Dit vormen dan ook de drie belangrijkste thema’s waar mensen met een dertigersdilemma mee te maken hebben. Velen voelen zich ook psychisch en lichamelijk niet fit en hebben te maken met slapeloosheid, vermoeidheid of prikkelbaarheid. Vooral vrouwen zijn gevoelig voor het dertigers dilemma omdat zij vaak ook het grootste deel van de zorgtaken binnen het gezin op zich nemen en zo ook nog eens tijdstress ervaren. Daarbij zijn vrouwen over het algemeen emotioneler dan mannen en zijn zij eerder geneigd te piekeren en twijfelen.

Door kritisch naar jezelf te kijken en deze confronterende vragen die je hebt voor jezelf te beantwoorden kun je ook weer uit deze dip opklimmen. Maar als je dit alleen doet, kan dat knap lastig zijn. Daarom kun je samen met je coach hier uitkomen en het leven gaan leiden dat jij wilt. Wil je ook aan de slag met de belangrijke thema’s in jouw leven? Doe hier de test en bekijk of je ook een dertigersdilemma hebt. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te bekijken of coaching iets voor jou is!

Enthousiast geworden? Neem dan contact op en maak een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Maak direct kennis

Enthousiast geworden?