Spirituele Intelligentie

Spirituele-intelligentieSpirituele intelligentie is het vermogen om ons handelen en onze aanwezigheid op aarde in een ruimere context te plaatsen, om zin te geven aan ons bestaan. Het is de intelligentie waarmee we bepalen wat werkelijk bij ons past en of de ene handelswijze of levensweg zinvoller voor ons is dan de andere. SQ stelt je dus in staat om een persoonlijke afweging en individuele keuzes te maken, bijvoorbeeld wanneer we kiezen voor een opleiding, voor een baan of voor een partner.

Je kunt spirituele intelligentie zien als de motor die je persoonlijke groei aandrijft. De ontwikkeling van je SQ heeft echter niet alleen effect op jouzelf, maar beïnvloedt ook de manier waarop je bezig bent met hobby’s, met je werk en met de mensen en de wereld om je heen.

In het boek Spirituele Intelligentie van Marjolein Rikmenspoel beschrijft ze de verschillende aspecten van intelligentie en ze laat vervolgens zien dat SQ de motor is die onze persoonlijke groei aandrijft. Bestel het boek hier bij Bol.com.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.