HollandDoc over de quarterlifecrisis

HollandDoc over de quarterlifecrisis

Op het vernieuwde HUMAN DocBlog ‘Durf te Denken’ staat de zoektocht naar identiteit onder twintigers centraal. Wordt hun identiteit gevormd door henzelf of door hun omgeving?

Makers van de filmpjes zijn Laura Roncken en Jolien Steenman, beiden 27 en student aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. “We merken om ons heen dat veel jongeren niet weten welke kant ze op willen, wat voor baan ze zoeken”, verklaart Jolien het onderwerp van de blog.

De centrale persoon op ‘Durf te Denken’ is Driek (26) die net klaar is met zijn studie internationale betrekkingen en in een quarterlifecrisis zit. Ook hij weet niet goed wat voor baan hij wil. In een wekelijks filmpje volgen Laura en Jolien zijn zoektocht. “In het volgende filmpje zoekt hij bijvoorbeeld hulp bij een coach.”

Die zoektocht heeft veel met je omgeving te maken, zegt Jolien. “Iedereen vraagt altijd waarmee je bezig bent. Hoe hoger de baan, hoe interessanter het gevonden wordt. Driek voelt deze druk uiteraard ook.” Wekelijks verschijnt er een nieuw filmpje op de site over deze zoektocht naar identiteit tussen het twintigste en dertigste levensjaar.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.