Helft werknemers zit niet op zijn plek

De helft van de werknemers is niet tevreden met zijn huidige baan en speelt met de gedachte om van baan te veranderen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek van GoNoGo.

Bijna 55.000 mensen hebben via de site, een initiatief van Monsterboard en mediabedrijf Advance, gekeken of ze op de juiste werkplek zitten. Van hen kreeg 46 procent het advies naar een andere werkkring om te zien. Zij hebben te weinig mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Verder is 67 procent van de deelnemers ontevreden over de organisatiestructuur binnen de huidige baan. Voorts zegt 42 procent last te hebben van stress en een gebrek aan voldoening. Wel zegt 79% tevreden te zijn over de onderlinge samenwerking met collega’s en leidinggevende. 88% heeft een duidelijke functieomschrijving en weet wat er verwacht wordt op het werk.

Droombaan
Op de vraag naar de ideale droombaan zijn naast functies binnen opleiding/training en het management ook administratieve banen favoriet. Daarnaast staan banen in de gezondheidszorg hoog op de ranglijst van ideale banen. Een functie in de sales-telemarketing wordt door velen juist niet als droombaan gezien.

Via Planet.nl

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.