Doe iets!

beter-coverIn het Beter magazine nr.3 van juli staat een artikel over Zinspiratie Coaching. Hieronder een klein fragment:

Maatschappijfilosofen leggen een link tussen dat toekijken met een algemeen gevoel van leegte. Als je standaard voor de tv gaat zitten, bedenk je vanuit jezelf kennelijk weinig meer om te doen. Dit leidt ertoe dat je niet vervuld raakt met het leven dat je leidt. Op tv kijken naar anderen zal die gevoelens van onvrede alleen maar versterken.

“Televisie kijken lijkt makkelijk”, zegt Frank van coachingsbureau Zinspiratie. “Maar uit onderzoek blijkt dat zappen moe en futloos maakt. Alleen als je heel gericht naar een programma kijkt, geeft het je energie. Zappen zuigt energie, omdat het geen bewuste keuze is”, zegt hij.

Ook het enorme aanbod aan keuzes maakt passief en kan zelfs tot onverschilligheid leiden, denkt Frank. “Neem de aankoop van een nieuw mobieltje. Je moet een toestel kiezen, een provider en een abonnement. Omdat het aanbod op al die punten enorm is, laat je er heel veel tijd overheen gaan eer je een keuze maakt. Je wikt en weegt lang, want je wilt geen foute keuzes maken.” En dat werkt passiviteit in de hand.

Meer artikelen over Zinspiratie in de pers.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.