Carrière coach: salarissen bij Google

Een Amerikaans bureau dat salarisgegevens verzamelt, ontdekte dat Google goed betaalde banen aanbiedt
Het bureau Glassdoor dook eens in de salarissen bij Google en maakte een leuk overzichtje van de tien best betaalde functies binnen het bedrijf. Wel even goed om te weten, in Sillicon Valley is er al jaren een war on talent gaande. Goed opgeleide specialisten kunnen daar bij veel tech-bedrijven aan het werk en die doen er dan ook alles aan om deze mensen aan boord te krijgen EN te houden. Binden & boeien dus. En dat doen ze niet alleen met gratis lunch, een pingpongtafel of massagestoelen, maar natuurlijk ook gewoon door die mensen een riant salaris voor te schotelen. Tien functies dus.

Op nummer 10: Staff user experience designer > gebruikservaring en beleving van producten

9. Senior online sales and operation manager

8. Site reliability engineer

7. Staff software engineer

6. Lead software engineer

Dan nu de top 5, deze mensen hebben het echt heel goed voor elkaar, beter dan wij waarschijnlijk…

Op nummer 5. Senior staff engineer: deze mensen zijn de leidinggevenden van afdelingen. Het maakt hierbij niet uit of ze het over YouTube of AdWords hebben. Salaris: dik 207.000 dollar

4. Group product manager. Ze gaan over de verkoop, software, marketing en ieder ander onderdeel van dat project. Belangrijke functie! Zonder group product manager komen een paar van de beste producten van Google niet van de grond. Salaris: bijna 248.000

3. Business operations principal. Voor deze baan moet je in ieder geval zes jaar ervaring hebben. Je moet voor deze functie capabel zijn om het executive team van Google te leiden. Salaris: ruim 253.000 dollar.

2. Engineering director. Salaris: dik 272.000 dollar. In deze functie moet je alles weten van engineering en in ieder project de leiding kunnen nemen over dat traject. Solliciteren betekent in ieder geval minimaal tien jaar ervaring hebben met de branche.

En dan met stip op nummer 1: de Finance director. Je hebt dan de verantwoordelijkheid over alles wat er gebeurt op financieel gebied binnen het internetbedrijf. En kennelijk dus ook op je eigen salarsis, want die is niet mis met een 339.000 dollar op jaarbasis.

Beluister hier het interview op BNR Nieuwsradio

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.